MITJA REPNIK, predsednik Kulturnega društva Claritet, je poleg igranja v kvartetu zadolžen za organizacijo dela društva. Glasbeno pot je začel na Glasbeni šoli Slovenj Gradec pod vodstvom profesorja Matjaža Isaka. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Mariboru pri profesorju Valterju Petriču in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral pri profesorju Slavku Goričarju. Zaposlen je kot profesor na Glasbeni šoli Slovenj Gradec. Njegova življenjska želja je, da bi Chopinov Minutni valček zaigral v 57 sekundah. Obožuje opero Romeo in julija, ko gre po navadi na morje.

MATJAŽ ISAK, učitelj treh članov kvarteta Claritet, je na svojo glasbeno pot želel stopiti z majhnim bobnom (dimenzije niso znane). Zaradi vsepogostejšega motenja javnega reda in miru, je na željo someščanov glasbeno pot moral nadaljevati s klarinetom. Z leti, ko je šum dobival ton, je po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru, šolanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter se po končanem študiju zaposlil kot profesor na Glasbeni šoli Slovenj Gradec. Njegova življenjska želja je bila ustanoviti kvartet klarinetov s svojimi učenci, na klarinetu je tako “vzgojil” preostale tri člane (ućitelj Đos je naš ponos). V poletnih mesecih, dela kot reševalec iz vode na Labodjem jezeru in Lepi modri Donavi.

SIMON ŽVIKART je svet glasbe spoznal v Glasbeni šoli Slovenj Gradec, prav tako pod mentorstvom profesorja Matjaža Isaka. Po zaključeni srednji šoli je šolanje nadaljeval na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru. Tekom glasbenega ustvarjanja je aktivno sodeloval v raznih komornih zasedbah. Z notami ni nič manj spreten kot drugi klarinetisti, umetnost se začne v premorih med njimi. Ima največjega (beri klarinet)! Za določen čas je zaposlen pri Seviljskem brivcu (možnost stalne zaposlitve).

ROK RUPREHT trdi, da ga je prinesla štorklja, mi pa mu tega ne verjamemo (poznamo mamo). Prvi zametek klarineta, izdelan iz bukovega lesa, tako imenovan »krulinet«, pripisujejo njegovemu dedu, ki je bil gozdar. V času, ko je klarinet dobil obliko kakršno poznamo danes, so Roka vpisali v Glasbeno šolo Slovenj Gradec, »štimkolegu« Matjažu Isaku. V želji po kvalitetnem izvajanju glasbe, je izobraževanje nadaljeval na Umetniški gimnaziji Velenje – smer glasba, kjer ga igranja uči profesor Matjaž Emeršič. Pri kvartetu je zadolžen za zamujanje in zalaganje not (≠ zlaganje not). Je lastnik največjega nasada (bambusa) v srednji Evropi, iz katerega izdeluje jezičke višjih trdot (4-7). Njegova največja želja je, da bi dokončal Schubertovo Nedokončano simfonijo.