Klarinetovanje!

5 let Kvarteta klarinetov Claritet na XII. Koroškem kulturnem poletju!

V okviru XII. Koroškega kulturnega poletja, pripravljamo ob naši 5. obletnici delovanja, nepozaben in neponovljiv (nikoli ne zaigraš 2X enako:) koncert, ki nam ga bodo pomagali začiniti razširjen, mednaroden (SLO, AUT, HRV), istoimenski sestav klarinetov, Orkester klarinetov Claritet, svojo noto pa bosta ob spremljavi le tega dodala večno mlad Oto Vrhovnik in štajerski Baaron Tomi. Da koncert ne bo predolg nam bo tempo narekoval David slatinek, za odličen zvok pa ne bo skrbel nihče drug kot nepogrešljiv Sebastian Podlesnik.

Vse člane Orkestra klarinetov Claritet kot tudi soliste bomo vsak dan predstavili na našem FB profilu oz FB strani v rubriki Moj/a… igra bolje:)

Kakorkoli, mi se bomo potrudili zvadit vse klasične komade za kakšno drugo priložnost, 30. pa obljubimo da vam ne bomo težili, za vsak okus se bo našlo nekaj, zato vljudno vabljeni!

Se vidimo!!!

Z vami na Poročni dan!

Kvartet klarinetov Claritet uporablja sodčke KLARINETarna®

Sodčke proizvedene v Klarinetarni je zasnoval ALEKSANDAR TASIĆ, mednarodno priznan klarinetist in artist svetovno priznanega izdelovalca pihalnih inštrumentov SELMER.

Sodčki KLARINETARNA so zelo iskan dodatek za klarinet na našem področju.

Dizajn je izdelan tako, da odgovarja skoraj vsem trendom in modelom klarinetov.

Sodčki so brez kovinskih obročkov in prosto vibrirajo s toplino, sonornostjo in resonanco z odlično artikulacijo ter dovršeno intonacijo.

Izdelava sodčkov KLARINETARNA je iz afriškega črnega lesa »Africanblackwood – Grenadilla«, Cocobolo lesa ali pa se po želji izdelajo tudi iz lesa vrtnice – Rosewood.

Dobavljive velikosti sodčkov KLARINETARNA so od 62,5mm do 66,5mm in so pravi izbor mnogih poklicnih klarinetistov, študentov in profesorjev.